fbpx
Terug naar het overzicht

De impact van een brief

Tips over schrijven met je Joy-kind

Sommige steunouders houden ervan om te schrijven naar hun Joy-kind. Schrijven is geheel vrijblijvend maar mocht je het overwegen, hieronder een aantal tips.

Je bent Joy-ouder geworden van een Joy-kind of wil graag Joy-ouder worden. Dat is fantastisch nieuws voor het kind, maar ook een heel fijne ervaring voor jou.
Bij Joy for Kids willen we het schrijven van brieven stimuleren. Uiteraard is dit niet verplicht, maar een brief of kaartje kan een enorme impact hebben op je Joy-kind. Hierbij wat extra uitleg en een aantal nuttige tips.

Post naar India

Een brief of kaartje ontvangen is altijd een positieve ervaring voor jouw Joy-kind.
Schrijf indien mogelijk in eenvoudig Engels. Als je kindje nog te jong is en nog geen Engels verstaat, zal de verantwoordelijke helpen met de vertaling. Indien je zelf liever in het Nederlands schrijft, kunnen wij steeds een vertaling van je brief voorzien. Hiervoor mag je altijd het kantoor van de Joy for Kids vzw contacteren.

Een brief of kaartje naar India versturen gaat vrij vlot. Het is uiteraard vooral belangrijk dat de brief voldoende gefrankeerd wordt. Op de website van de post kan je makkelijk berekenen hoeveel een brief moet gefrankeerd worden.
Een brief per luchtpost is van hieruit ongeveer 7 à 10 dagen onderweg.

Vermeld steeds duidelijk je dossiernummer, je naam en de naam van je Joy-kind op de brief/mail. Dat maakt het voor de verantwoordelijken ter plekke makkelijker om te weten van wie de correspondentie komt en voor wie hij is. Bijvoorbeeld:
From: Jan Jansens, sponsorcode 1111
To: Nayanthara, childcode 2222

Richt je omslag steeds naar de verantwoordelijke contactpersoon. Deze informatie vind je terug op de eerste brief waarin het kind aan jou werd voorgesteld of op het rapport.
Neem gerust contact met ons op mocht je twijfelen aan je dossiernummer, contactpersoon of andere gegevens. Er kan ook steeds gemaild worden.

De do’s en don’ts van een brief

De impact van zo’n brief is altijd positief, maar er zijn enkele zaken waar je best rekening mee houdt. Probeer om de leeftijd van je steunkind(je) voor ogen te houden. Jonge kinderen hebben misschien meer aan een mooie kaart, foto van jezelf of je gezin of tekening van je eigen (klein)kinderen.

Behalve een brief kan je ook vb. een verjaardagskaart, een tekening van je (klein)kinderen of een foto van jou of je gezin opsturen. Dat doet jouw Joy-kind altijd plezier.

Houd je tekst eenvoudig (hou rekening met de leeftijd van je Joy-kind), vertel bijvoorbeeld over je hobby’s, gezin, werk, feestdagen of verjaardagen, je huisdieren, weetjes of feiten over België etc.
Schrijf liever niet over je auto, de grootte van je huis of andere materiële zaken die in groot contrast staan met de leefwereld van het kind.

Moedig het kind aan om goed z’n best te doen op school en becommentarieer positieve zaken zoals goede prestaties in zingen, dansen, loopwedstrijdjes of goede schoolresultaten. Je kind(je) zal die positieve woorden in z’n hart sluiten en dit werkt als een stimulans om verder zijn/haar best te doen.

Zend geen geld, cadeautjes of andere waardevolle spullen naar je Joy-kind met de post. De kans dat geld of spullen die per post verstuurd worden je steunkind bereiken is heel klein. Bij de douane worden pakketten soms geopend en waardevolle inhoud kan verdwijnen voor het pakket bij het home aankomt. Stuur ook geen ‘muzikale’ wenskaarten op. Het batterijtje erin wordt als verdacht opengemaakt.

Mag je een brief terug verwachten?

Samen met het jaarlijks rapport (Annual Progress Report (of APR)) en de schoolresultaten ontvang je een brief (of tekening) van je Joy-kind. Hoe persoonlijk het kind op je brief zal antwoorden, hangt af van de leeftijd en natuurlijk ook van het karakter van het kind. Wij kunnen niet garanderen dat het kind alle vragen in je brief beantwoordt of reageert op wat je geschreven hebt. Wel kunnen we garanderen dat een brief, kaartje of foto van de steunouder het kind bemoedigt en het warme gevoel geeft dat iemand om hem/haar geeft.

Wij wensen je veel plezier met schrijven maar willen nogmaals vermelden dat dit geheel vrijblijvend is. Contacteer ons gerust bij vragen.

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief