fbpx
Terug naar het overzicht

Sterven van honger of Corona.

De lockdowns worden alsmaar verlengd en voor vele Indiërs niet meer houdbaar. Alle dagloners zijn hun job kwijt. Geen job, is geen inkomen, is geen eten. Ze krijgen geen steun van de overheid. Zonder inkomen kunnen miljoenen Indiërs geen eten meer kopen. Er dreigt hongersnood.

Met meer dan 567 000 besmettingen staat India op de 4e plaats van meest getroffen landen. Er zijn bijna 17 000 sterfgevallen. Dit zijn officiële cijfers, het echte cijfer ligt waarschijnlijk nog veel hoger.
Elke dag komen er minimum 12 000 besmettingen bij.

Dehli vb. is opnieuw in een volledige lockdown gegaan, een van de strengste ter wereld. Crematoria in Dehli kunnen het aantal doden nauwelijks aan. Tijd voor rituelen of ceremonies is er niet. Alleen al in Dehli zijn er 2000 besmettingen per dag.

Ook op het platteland worden nu mensen ziek. Doordat arbeidsmigranten door de lockdown hun werk in de stad kwijtraakten, zijn ze met miljoenen tegelijk naar hun thuisstaat teruggegaan. Met als gevolg dat het virus nu door heel India is verspreid.

Voor wie een Joy-kind steunt: kijk op de fiches van jullie Joy-kind(eren): is de papa of mama een dagloner (daily wager), dan heeft hij/zij nu geen job meer. Het enige inkomen dat ze hadden, is nu ook weg door de coronacrisis. Ook ouders van onze Joy-kinderen die een andere job hebben, zijn getroffen.

Wil je de familie van jouw Joy-kind helpen om deze crisis door te komen, kan je een extra bijdrage storten met als mededeling je dossiernummer, de voornaam van je Joy-kind en ‘extra corona’. Dit kan op dezelfde rekening:
BE59 4460 0052 2126.  

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief