fbpx
Terug naar het overzicht

Drugpreventie op school

Voor de internationale Drug Abuse Observance dag organiseerde een van onze scholen een tekenwedstrijd over drugpreventie. De resultaten waren prachtige en aangrijpende tekeningen waarvan we de eerste en de tweede prijs graag aan jullie tonen.

Drugpreventie

De tweede prijs ging naar de vijftienjarige Arya die een tekening maakte over de gevolgen van roken tijdens de zwangerschap. Ze schrijft dat passief roken tijdens de zwangerschap verantwoordelijk is voor meer dan 1500 miskramen per jaar.

De zestienjarige Sasmol won de eerste prijs met deze tekening voor drugpreventie. Met haar duidelijke boodschap “Say no to drugs” en de dramatische tekening kon ze de jury overtuigen.

Druggebruik in India wordt een steeds groter probleem vooral in de steden. De meest gebruikte drug is heroïne volgens de laatste cijfers van het drugpreventie agentschap in India. In Delhi alleen zouden zo’n 70.000 straatkinderen drugs gebruiken. Heroïne of opiumgebruik start al bij de jonge leeftijd van 12 jaar.

Het is dus belangrijk dat onze lokale partners preventiedagen organiseren om kinderen alert te maken op de vele gevaren van druggebruik.

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief