fbpx

Een kindje steunen
praktische info

De praktische kant van steunouder worden:

Voor een bijdrage van slechts €15 per maand, zorg je ervoor dat een kind naar school kan gaan, dagelijks een warme maaltijd krijgt en medisch en sociaal wordt opgevolgd. Je kan ervoor kiezen om een doorlopende opdracht in te stellen om je bijdrage jaarlijks, per kwartaal of maandelijks over te maken. Hiervoor krijg je van ons een fiscaal attest zodat je je sponsorbijdrage kan inbrengen in je belastingaangifte. Je geniet van een belastingvermindering van 45% van het gestorte bedrag. Meer info over het fiscaal attest vind je hier.

Wij hebben verschillende kinderen die dringend hulp nodig hebben op onze website staan. Dit wil uiteraard niet zeggen dat je geen voorkeur voor een jongen of meisje of een bepaalde leeftijd of regio kan doorgeven. Je kan een kindje sponsoren vanaf de kleuterklas tot het einde van de middelbare studies. Sponsoring is steeds op vrijblijvende basis en kan door jou op elk moment beëindigd worden.

Als je beslist om een kindje te helpen, krijg je van ons de achtergrondinformatie van het kind, een foto van het kind met familie en de gegevens (adres en e-mail) van de contactpersoon in India. Op die manier kan je als je dit wenst, met je steunkindje communiceren. Je kan bv. een briefje of kaart, tekening, kerst- of verjaardagswensen in eenvoudig Engels naar uw steunkindje sturen. Wij zijn steeds beschikbaar voor vertalingen (NL-ENG of ENG-NL).

Jaarlijks sturen wij ook een rapport. Dit bevat o.a. de schoolresultaten van je steunkindje, recente foto(‘s) en een brief of tekening.

Ten slotte ontvang je als steunouder ook onze nieuwsbrief. Hier lees je alles over het reilen en zeilen bij Joy for Kids vzw.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief