Terug naar het overzicht

Indische koekjes met aubergine en kikkererwten

Streetfood uit India

Als je aan India denkt, denk je aan heerlijk kruidige geuren en gerechten. Gelukkig is het niet zo moeilijk om deze pittige smaken ook in huis te halen! Probeer het maar eens met deze hartige koekjes.

Dit overheerlijke recept voor Indische koekjes is makkelijk te bereiden en zorgt ervoor dat je smaakpapillen onmiddellijk in India wanen. Deze koekjes zijn dan ook ideaal om te maken voor een inzamelactie voor Joy for Kids vzw. Een leuke en originele variant op de Girls Scout Cookies.

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 200 gram gekookte kikkererwten (zonder vocht)
  • 4 eetlepels rijstebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 bosje bosui fijngesneden
  • 2 rode pepertjes fijngesneden zonder het zaad
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel kaneel gemalen
  • ¼ bosje koriander fijngesneden
  • 2 eieren
  • Zout en peper

Bereiding:

Prik gaatjes in de aubergines en rooster deze 20 minuten in de oven op 200°C. Laat even afkoelen en verwijder de buitenkant. Snij dan het vruchtvlees fijn en doe dit in een kom. Doe 100 gr kikkererwten, de rijstebloem, bakpoeder, rode peper, knoflook, kaneel, eieren en peper en zout in een keukenmachine en hak fijn. Haal de massa uit de machine en meng dit voorzichtig door de aubergine heen. Voeg al roerend de rest van de kikkererwten, bosui en koriander toe. Maak bolletjes van dit beslag met behulp van een ijsknijper en frituur de koekjes goudbruin. Lekker hierbij is een kruidenyoghurt dipsausje.

Deze Indische koekjes zullen gegarandeerd een succes zijn. Stuur ons gerust foto’s door via facebook van het eindresultaat.

Bron: Keukenvuur

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief