fbpx
Terug naar het overzicht

Jaarverslag Joy for Kids vzw 2019

In 2019 lanceerde Joy for Kids haar nieuwe website. Naast de nieuwe website hebben we uiteraard in 2019 ook tal van andere dingen gerealiseerd.
Hierbij een jaarverslag van onze werking in 2019:

GESTEUNDE PROJECTEN

Joy for Kids vzw ontving in 2019 maar liefst:  € 515.477,30 waarvan €439.673,95 sponsorbijdragen en €75.803,35 giften voor projecten.

Steun aan kinderen

Met het bedrag van €439.673,95 steunden we 2.634 kinderen in 107 instituten verdeeld over 12 staten in India.

Voor 53 kinderen vonden we nieuwe steunouders. Helaas hebben we in 2019 een verlies van 250 steunouders die (vroegtijdig) gestopt zijn. De voornaamste reden is ouderdom van de steunouder.

steun aan projecten

In 2019 steunde Joy for Kids 14 projecten met een budget van € 75.803,35:

jaarverslag
De nieuwe tegelvloer in Deepthi Graham
 • Leggen van een tegelvloer in de speelruimte van Deepthi Graham (Angamaly)
 • Holy Angels instituut voor aankoop medicatie (Thiruvanantapuram)
 • Hulp voor door overstroming-geteisterde gezinnen (Kochi)
 • Functionerings kosten ‘Kegels Orphanage’ (Bhubaneshwar)
 • Deepti Sadan Hostel & education centre, Parlakhemundi (Orissa): Educational, therapeutic activities for handicapped children.
 • Drop out children – via Zusters Ursulinen (Chhattisgarh)
 • St. Ignatius gezondheids- en educatiecentrum, Honavar, Karanataka: vaardigheidsgerichte training van jonge plattelandsmeisjes en schoolverlaters met het oog op betaald werk en een waardig leven.
 • Medical assistance for the poor: aankoop medicatie + gratis onderzoeken, behandeling voor de armen doorverwezen door de Missionaries of Charity in Calcutta
 • Dringende herstelling van de wasplaats voor de 60 kinderen (vanaf 3 jaar) in Loreto School Entally, Calcutta. De wasbakken en douches werden 40 jaar geleden gebouwd en sindsdien niet meer ingrijpend aangepast.
 • Medische bijstand in Entally. De kinderen uit de sloppenwijken, die als intern opgenomen zijn, zijn verzwakt, worden gemakkelijk ziek en hebben dikwijls medische verzorging en medicatie nodig.
 • Aankoop bedden en fysiotherapie materiaal voor het dispensarium van de Zusters Ursulinen in Gumla.
 • Schoolfund (educational assistance)
 • Asha Kiran Shelter Home: opvangcentrum voor meisjes die konden gered zijn uit mensenhandel en van illegale en gevaarlijke tewerkstelling als huishoudhulp.
 • Bouw van een afdak in Christo Jyoti School, Allada, Orissa. Er was dringend behoefte aan een open afdak zodat de meisjes er in de zomerperiode (bij meer dan 40°C) in de schaduw kunnen studeren en in de moessontijd het afdak zou kunnen gebruikt worden om de was te drogen.
afdak

noodfonds

Het noodfonds ontving in 2019 €1055,20. De Raad van Bestuur besliste om het noodfonds toe te kennen aan slachtoffers van de overstromingen in Karnataka en een voedselproject in Social Welfare Centre in Jeppoo, Mangalore.

Kerstmarkt

Op 20, 21 en 22 december 2019 was Joy for Kids aanwezig op de Gentse Winterfeesten, beter bekend als de ‘kerstmarkt’. Tijdens dit weekend kregen wij als vzw een gratis chalet ter beschikking van de Stad Gent. De bedoeling van onze aanwezigheid was tweeledig: enerzijds was het de bedoeling om onze organisatie in de kijker te zetten en anderzijds hebben wij geld ingezameld voor het project Asha Kiran, een shelterhome voor meisjes die bevrijd zijn van kindslavernij.

We hebben afgerond €610 opgehaald voor Asha Kiran dankzij de verkoop van vlaai, (Indische) thee, koffie en mutsen en fietsverlichting met led-verlichting.
Daarnaast hebben we ook nog €131,5 opgehaald met de verkoop van spulletjes van onze Indische winkel. De hele organisatie vooraf en het weekend zelf werd gedragen door vrijwilligers en leden van ons bestuur, waarvoor dank!

Veranderingen

In 2018 werkte Joy for Kids een toekomstplan uit om de dalende trend in steun tegen te gaan en het voorbestaan van de organisatie op lange termijn veilig te stellen.
Het plan bestaat uit vijf fases waarvan fase 1 in 2018 van start ging.
De naamsverandering naar Joy for Kids vzw werd goedgekeurd tijdens de Algemene Vergadering en gepubliceerd in het Staatsblad.
In 2019 ging de tweede fase van start met het ontwerp van een nieuw logo en een nieuwe website.
Fase 3 van het plan, het opmaken en versturen van een digitale nieuwsbrief, is van start gegaan in het najaar van 2019. Joy for Kids probeert elke maand een digitale nieuwsbrief te verzenden. Wens je ook de digitale nieuwsbrief? Schrijf je dan in via deze link.

In 2020 gaat fase 4 van start: netwerkuitbreiding.

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief