fbpx
Terug naar het overzicht

Joy for Kids vzw zoekt onafhankelijke bestuurders

Het hoofddoel van Joy for Kids is voorzien in de zorg voor kinderen in de brede zin van het woord. Naast onderwijs voorzien wij in een veilige omgeving, warme maaltijden en ondersteunen we medische projecten.

In cijfers

  • 2.152 kinderen kunnen via onze vzw naar school gaan.
  • Wij werken samen met 108 scholen in India, verdeeld over 12 staten.
  • Meer dan 3.000 steunouders brengen vreugde in een kinderhart.

Onze waarden

ZORG:
Joy for Kids vzw wil vreugde brengen aan elk kind. Want elk kind verdient het om te glimlachen. In de eerste plaats doen we dit door kinderen naar school te laten gaan. De school biedt een veilige omgeving waar ze vriendjes kunnen maken, dingen bijleren en verzorgd worden. Dankzij de hulp van onze steunouders en sponsors, kunnen we zo het verschil maken in een kinderleven.

KINDEREN:
De naam zegt het zelf. Bij Joy for Kids vzw draait alles rond de kinderen. De toekomst begint bij hen en die willen wij veilig stellen of verbeteren. #forthekids

ONDERWIJS:
Onderwijs is de manier waarop wij een verschil willen maken. Een degelijke opleiding zorgt ervoor dat de cirkel van armoede kan doorbroken worden op lange termijn. Daarnaast biedt het schoolsysteem een veilige plek om te groeien, te spelen en te leren.

CONNECTIE:
Bij Joy for Kids vzw leggen we de nadruk op het maken van connectie. Zowel tussen ons en de lokale partners, als tussen de steunouders en de kinderen. Op die manier kunnen we allemaal van elkaar leren en creëren we samen een tolerantere samenleving.

TRANSPARANTIE:
Door de nauwe samenwerking met onze lokale partners in India kunnen wij een open en duidelijk beeld geven van de impact die onze werking heeft. Wij vinden het ook belangrijk om hier duidelijk over te communiceren.

Profielschets van de toekomstige bestuurders:

Joy for Kids vzw is op zoek naar enkele gedreven en onafhankelijke bestuurders die binnen de raad van bestuur willen bijdragen aan de realisatie van de missie van onze organisatie.

De raad van bestuur tekent de strategische lijnen uit voor de organisatie die mee wil evolueren met de tijd en voor enkele grote uitdagingen staat. 

De aanwezigheid van relevante competenties staat centraal in de beoordeling van de kandidaturen. Deze hebben betrekking op betrokkenheid bij de samenleving en interesse in het thema hulpverlening, ontwikkelingssamenwerking en verbondenheid met een voor Joy for Kids interessant netwerk. In de raad van bestuur kunnen zowel personen met een eigen betrokkenheid (steunouders of sponsors) zetelen als ook personen met belangstelling voor de sector en met specifieke of algemene bestuurlijke competenties.

Meer specifiek kijken wij uit naar kandidaten met een of meerdere van volgende kwaliteiten:

  • kennis of ervaring in media en marketing (algemeen)
  • kennis van financieel beheer
  • ervaring in ontwikkelingssamenwerking
  • een link met een hogeschool of universiteit
  • knowhow over pedagogie
  • kennis van management of bestuur

We nodigen de kandidaten uit om aan te geven welke inbreng ze kunnen hebben als (kandidaat)bestuurder.

Bestuurders van Joy for Kids zijn beschikbaar voor een viertal samenkomsten van de raad van bestuur en een algemene vergadering per jaar. De samenkomsten gebeuren in Gent en vallen meestal tijdens de week. De algemene vergadering wordt gepland op een zaterdag.

De officiële benoeming vindt plaats op de Algemene Vergadering van maart 2020. Voor meer informatie:
Angelique Sinia – angelique@joyforkids.be – 09 236 43 98

Wij ontvangen je gemotiveerde brief (+ curriculum vitae) ten laatste op 30 november 2019.

Details

• Deelname aan het bestuur gebeurt op vrijwillige basis • Online sinds september 2019 • Kandidaatsstelling voor december 2019 bij Angelique Sinia • Starten vanaf: maart 2020

Wij verwelkomen je in een gemotiveerde, geëngageerde groep met het hart op de juiste plaats.

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor updates over onze projecten en events, leuke weetjes en nieuws van onze Joy-kindjes.

[mc4wp_form id="1050"]

Schrijf je in op onze nieuwsbrief