fbpx
Terug naar het overzicht

Joy-ouders in de kijker: Christine en Guido

Christine en Guido

Guido en Christine zijn al meer dan 25 jaar Joy-ouders van verschillende kindjes. Hierdoor kregen al 14 kinderen de kans om naar school te gaan.

Als Joy-ouders willen ze kinderen kansen geven om vooruit te raken. “We zijn ervan overtuigd dat dit een echte kans is voor het kind om vooruit te raken in het leven. Het betekent een hoopvolle toekomst maar ook een zorg minder voor de ouder(s) die vaak analfabeet zijn; sommigen zijn ziek of werkloos; ook zijn er alleenstaande moeders waarvan de echtgenoot gestorven is.”

Voor Christine is het ook belangrijk dat de school sociale zekerheid en ondersteuning biedt aan de kinderen. “Zieke kinderen krijgen de nodige zorgen en worden doorverwezen; elk kind krijgt ten minste één maaltijd als het naar school gaat; kinderen uit verre dorpen gaan op internaat; meisjes komen niet in het circuit van huisslaafje of prostitutie terecht en leren opkomen voor hun rechten.” Op die manier draait het rond meer dan onderwijs alleen en vormt de steun een vangnet.

Guido en Christine gingen ook al enkele malen ter plaatse waar ze konden ervaren wat hun steun allemaal mogelijk maakt. Deze drie kindjes uit Gopalpur komen uit vissersfamilies. Ze zouden nooit naar school gegaan zijn zonder
Joy-ouders. De kinderen kwamen van ver op blote voeten om hun steunouders te begroeten, wat een enorme impact heeft achtergelaten op Guido en Christine.

Kindjes van Joy-ouders Guido en Christine

Maar voor hen is het vooral de evolutie van de Joy-kindjes naar jongvolwassenen die hen zoveel plezier doet. “Rond Kerstmis ontvang je een briefje/tekening van je Joy-kind en éénmaal per jaar een evaluatierapport met foto. Zo zie je jouw kindje evolueren tot een jongvolwassene. Hieronder zie je een foto uit 2010 van de kleine Bharati, toen 10 jaar oud. De foto ernaast is zeven jaar later op haar zeventiende. Een jaar later is ze getrouwd.”

Kindjes van Joy-ouders Guido en Christine

“In de laatste brief van de zuster werd ons op het hart gedrukt hoe veel haar leven verbeterd was door naar school gaan. De zuster benadrukte dat het niet vanzelfsprekend is om meisjes naar school te laten gaan. Zeker niet wanneer de ouders arm zijn en zelf nooit naar school zijn geweest.” Het resultaat van een gelukkige Bharati die op haar buurt haar kinderen naar school kan sturen, is zo ontzettend mooi!

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief