fbpx
Terug naar het overzicht

Joy-ouders in de kijker: Eric en Martine

Het gezin van Joy-ouders Martine en Eric sponsort al 37 jaar kinderen via Joy for Kids. Zo konden er al negen kinderen naar school gaan, zes meisjes en drie jongens.

Door de jarenlange briefwisseling zie je de kinderen bijna letterlijk voor je neus groot worden. De meeste van hen kunnen al op jonge leeftijd voldoende Engels, waardoor we makkelijk met hen konden communiceren. Daarenboven krijg je via die brieven ook een idee van de gezinssituatie en de maatschappelijke situatie.

Een van hun Joy-kindjes studeerde uiteindelijk af als verpleegster en kon onmiddellijk aan de slag in het Fr. Mullers Hospital in Mangalore.

De Joy-ouders gingen ook al meerdere malen hun sponsorkinderen in India bezoeken.
“Ik kende het geluk dat ik vier van deze kinderen persoonlijk kon ontmoeten n.a.v. mijn reizen naar India. Of op school, of in het centrum of hij hen thuis. Voor beide partijen was dit een bijzondere ervaring. Alsof je de acteurs van een gekende film mag ontmoeten. “

Joy-ouders met kinderen

De ontmoeting gaf Eric en Martine een nog duidelijker beeld waarmee de moeilijkheden die de families in de Indische maatschappij te maken krijgen. Ze beseften dat zonder hun hulp er heel wat kansen aan de kinderen zouden zijn voorbij gegaan.

En het moet gezegd: ook in India loop je niet ver zonder degelijk onderwijs genoten te hebben. Maar wanneer, na lange jaren, je inspanningen beloond worden – denk aan het meisje dat een bachelor verpleegkunde behaalt- vult uw hart zich met fierheid.”

Ook de belangrijke rol van de maatschappelijk assistenten die de gezinnen in de dorpen bezoeken en deze selecteren die onze hulp broodnodig hebben, merkte Eric op. “Je komt tot de vaststelling dat juist die armere families onvoldoende mondig zijn om voor hun rechten op te komen. De zusters en hun stafmedewerkers verrichten prachtig werk want zij zorgen voor een brug tussen onze ‘ welvaart ‘ en de ‘ nood ‘ waarin deze gezinnen én hun kinderen leven.

En zo doen Joy-ouders Martine en Eric er met plezier nog een paar jaar bij. “Wij doen rustig voort. Vineetha, ons huidig sponsorkind die zeer goede schoolresultaten haalt, mag straks in Juni waarschijnlijk naar de hoge school. Daar zullen ‘boarding’ kosten bijkomen. Op onze financiële steun mag ze zeker rekenen…

Wil je net als Martine en Eric zelf een kind steunen? Neem hier een kijkje op de pagina van de kinderen die nog Joy-ouders zoeken.

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief