fbpx
Terug naar het overzicht

Joy-ouders in de kijker: Nadine en Dirk

Lees hier een getuigenis van Joy-ouders Dirk en Nadine:

Ongeveer 37 jaar geleden besloten we via Joy for Kids (vroeger de Vreugdezaaiers) ons eerste Indische kind te steunen.
De meest efficiënte vorm van ontwikkelingshulp is degelijk onderwijs. Onderwijs biedt een kind de kans uit de vicieuze cirkel van de armoede te ontsnappen. Onderwijs biedt hoop aan het kind en ook aan de ouder(s) op een betere toekomst.

Ooit bezochten we in Delhi een jonge man die, dankzij sponsoring, naar school kon en jaren later het hele gezin (zijn zieke vader, moeder, 2 broers en een zusje) uit de armoede heeft “gesleept”.  Na de humaniora studeerde hij aan de universiteit terwijl hij tegelijkertijd werkte om zijn studies te kunnen betalen en het gezin te onderhouden. Hij werd advocaat, zijn jongere broers werden chauffeur en auto-mecanicien.  Zij zorgden er tenslotte samen voor dat het zusje naar de beste meisjesschool van Delhi kon gaan. Ondertussen weten we dat zij nu door de inspanningen van de broers ook een schitterend diploma heeft behaald.
Alles was begonnen met het sponsoren van de oudste zoon van een straatarm gezin… Is dat niet prachtig?

In die 37 jaar konden we meerdere kinderen financieel ondersteunen in het volgen van een opleiding. Het doet altijd opnieuw deugd aan het hart als Joy for Kids laat weten dat sponsoring op een bepaald ogenblik niet meer nodig is omdat de studie beëindigd werd. Ons doel is dan bereikt… een kind kreeg kansen om zich te ontwikkelen en sterker in de maatschappij te staan.
Studeren is voor onze Indische kinderen een voorrecht en ze zijn er ontzettend dankbaar voor.

Joy for Kids levert al zeer vele jaren correct en transparant werk. De kinderen worden in hun studietijd heel goed opgevolgd en het geld wordt goed en juist besteed.

Daarom blijven we hiermee doorgaan want “geven is beter dan te moeten ontvangen“.

Wil je net als Nadine en Dirk aan je ‘Joy-avontuur’ beginnen? Neem eens een kijkje op onze pagina van kinderen die nog Joy-ouders zoeken.

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief