fbpx
Terug naar het overzicht

Joy-ouders in de kijker: Walter en Annemie

Joy-ouders Walter en Annemie trokken in 2018 naar India en brachten daarbij een bezoek aan hun Joy-kindjes, Sophia en Soniya, in Kerala. Het gezin is al sinds 1992 trouwe steunouder bij Joy for Kids vzw, waardoor ze reeds zeven kinderen konden helpen.

Nog voor we de ingang van het “St. Joseph’s Children’s Home” hadden opgemerkt, konden we de enthousiaste kinderen al horen. We kregen een warme verwelkoming van de wel dertig kinderen die er ook tijdens de Paasvakantie verbleven. “Hello sir, hello madam, how are you?” Later zouden ze voor hun gasten uit het verre België ook nog zingen, dansen, een gedichtje voordragen en hun schriftjes tonen.

En dan was er ook het moment waarop de Joy-ouders Sophia en Soniya konden ontmoeten. Iets waar ze beiden lang hebben naar uit gekeken.

We kenden hen slechts van de vele fotootjes, de mooie tekeningen, de wensen met Kerstmis en de brieven die steevast aanvingen met “Dear uncle and auntie”. In het begin waren ze wat verlegen, maar ze straalden met hun warme glimlach en hun mooiste kleedje.” De meisjes gaven Walter en Annemie meteen een rondleiding in het tehuis: hun slaapzaaltje, de studiezaal met hun vaste plaatsen, de speelkamer voor de kleintjes, de keuken, het koertje waar de kleertjes hangen te drogen. Daarna konden ze ook nog bijpraten met de directeur en de zusters die zich dag in dag uit inzetten voor de kinderen.

Kinderen in India met hun Joy-ouders

Wat een fijn gevoel, te weten dat je met een kleine bijdrage merkelijk de toekomstkansen kan helpen verbeteren van kinderen die het heel wat moeilijker hebben dan onze kinderen hier. Omdat hun ouders geen eigen woonst hebben, 300 km verder aan de kost proberen te komen en slechts een paar keer per jaar naar hun dorp en kindjes terugkeren. Of omdat de mama er helemaal alleen voor staat of zelfs met psychische problemen te kampen heeft.

Sinds hun bezoek heeft Soniya helaas de school en tehuis onverwacht moeten verlaten. “Soniya, pienter kind van amper 13, heeft onverwacht de school en het kindertehuis verlaten om te zorgen voor haar tante die nierpatiënt is en nu ook s‘ nachts hulp nodig heeft.” Dankzij de steun van haar Joy-ouders heeft Soniya toch een aantal jaar naar school kunnen gaan en een goede basis gekregen.

Sophia is een uitstekende leerling en wil graag haar grote droom realiseren: “Verpleegster worden om later in het plaatselijk ziekenhuis aan de slag te gaan. Ze vroeg of ze hiervoor op onze verdere steun kon rekenen. En dat kan ze zeker!

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief