fbpx
Terug naar het overzicht

Kinderen met een beperking

Kinderen met een beperking krijgen in India vaak weinig kansen. Er is schaamte bij de familie. De kinderen worden afgescheiden van de buitenwereld.

Veel kinderen met een beperking groeien op in een arm gezin. Er is geen geld voor revalidatie, therapie of aangepast onderwijs. Ouders worden machteloos en staan er alleen voor.

Er zijn veel redenen waardoor kinderen in India een beperking krijgen.
Denk maar aan ziektes zoals polio, tuberculose, hersenvliesontsteking, malaria,… maar ook door een onveilige omgeving en onevenwichtige voeding. Door de onveilige omgeving worden kinderen bv. het slachtoffer van een ongeluk.
Uiteraard zijn er ook veel kinderen die geboren worden met een beperking.

Ouders zijn machteloos en radeloos door dat ze de financiële middelen niet hebben om hun kinderen te helpen. De kinderen worden soms aan hun lot overgelaten.
Ze komen in tehuizen terecht waar ze niet de zorgen krijgen die ze nodig hebben. Dit ook door gebrek aan financiële middelen.
De overheid investeert onvoldoende (of heeft ook de middelen niet) in de zorg voor mensen met een beperking. In overheidsinstellingen leven de kinderen in erge omstandigheden.

Gelukkig zijn er veel Indiërs die zich willen inzetten voor kinderen met een beperking. Zo zijn er private instellingen waar ze er alles proberen aan doen om de kinderen een mooi leven te geven. De kinderen gaan naar school en worden onderzocht door dokters en verple(e)g(st)ers. Ook krijgen ze psychotherapie en kinesitherapie aangeboden.

Wil je een kind met een beperking steunen? Lees hier hoe dat kan.

kinderen met een beperking - jongen in een rolstoel
Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief