Wist je dat India jaarlijks 12 miljoen ton mango’s produceert? Dit is het equivalent van het gewicht van 80.000 blauwe walvissen! De Indiërs gebruiken veel mango’s voor het maken van mango lassi: een traditionele yoghurtdrank, die enigszins te vergelijken is met een milkshake.
Wil je graag geld inzamelen voor Joy for Kids vzw? Dan kan je in plaats van een limonade stand, misschien een mango lassi stand doen. Zo kan je geld inzamelen voor onze verschillende projecten. Een leuke, zomerse activiteit die zelfs voor de kleinsten leuk is.
Ingrediënten
- 1 tas mango geschild en in blokjes
- 1 tas yoghurt (kan ook plantaardig)
- 4 ijsblokjes
- 1 snuifje kardemon (optioneel)
- honing naar smaak
Bereiding
Stap 1: Mix de mango en de ijsblokjes in een blender of in een hoge kom met een staafmixer.
Stap 2: Voeg de yoghurt en de kardemon toe en mix alles tot je een gladde smoothie bekomt.
Stap 3: Proef en voeg indien nodig een beetje honing toe en mix nog even kort door elkaar.
Stap 4: Giet de lassi in een glas en garneer met een blaadje munt.
Wanneer je met diepvries mango werkt, hoef je geen ijsblokjes toe te voegen.
Deel op Facebook je ervaringen met de mango lassi of deel dit receptje met familie en vrienden.
Bron: emptythefridge.be