fbpx
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief april 2023


– Pasen in India –

Op onderstaande foto zien we enkele Joy-kinderen die jullie een fijne Pasen toewensen, helemaal vanuit Odisha! Maar wordt Pasen eigenlijk gevierd in India? En doen ze dat op dezelfde manier als wij?

Pasen wordt wel degelijk gevierd in India, al verschilt de manier waarop van streek tot streek. In Goa bijvoorbeeld worden grote straatfeesten georganiseerd met toneel, volksdans en heerlijke cake. Kleurrijke lampionnen worden opgelaten in de lucht, wat voor prachtige taferelen zorgt.

In Kerala houden ze na de paasdienst een traditioneel paasontbijt. Ze eten lokale specialiteiten zoals de Easter Egg Curry en Appam, een soort van luchtige pannenkoeken.

Ook in Tamil Nadu komen vrienden en familie samen om Pasen te vieren. Er worden speciale missen en diensten georganiseerd voor alle lagen van de bevolking.

Zo zie je maar…
Tradities en overtuigingen mogen dan nog verschillen, het zijn de kernwaarden van naastenliefde, empathie en respect voor elkaar die er écht toe doen!


– Kind in de kijker –

Momenteel staan er maar liefst 25 kinderen op onze website die op zoek zijn naar een steunouder. Deze kinderen zijn niet de enigen die ervan dromen om een diploma te behalen. Voor elk kind op onze website zijn er honderden anderen die zich in een gelijkaardige situatie bevinden. Joy For Kids wil graag zoveel mogelijk kinderen helpen, dus zetten we hieronder enkele kinderen in de kijker. Klik gerust door op hun foto voor meer informatie.

Met jullie steun kunnen we over enkele jaren ook hun succesverhaal delen in onze nieuwsbrief. En daar kijken we ontzettend hard naar uit!

Amita
Tharaniga
Abhishay
Alphonsa
Melroy
Jaisy

– Wenskaarten –

Deze nieuwsbrief staat dan wel in het teken van Pasen, er is geen speciale gelegenheid nodig om jouw familie/vrienden/kenissen een kaartje te sturen. Via onze website kan je wenskaarten kopen. Met elke aankoop van deze wenskaarten worden de projecten van Joy For Kids ondersteund.


Shop online en steun Joy For Kids, zonder dat het jou één cent kost!Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief