fbpx
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief juli 2021

Godwin zoekt een Joy-ouder!

Godwin zoekt al sinds december 2020 een Joy-ouder. Godwin is een actieve, vriendelijke jongen van 7 jaar. Zijn favoriete sport is cricket. Hij fietst en voetbalt ook graag. Hij heeft een kat als huisdier.

Godwin woont samen met zijn kleine zus en ouders in een huis met in totaal 3 ruimtes. Ze hebben geen stromend water, dit halen ze uit een waterput.

Godwins papa is rikshaw chauffeur, maar door corona heeft hij geen werk. Geen inkomen tijdens corona, betekent dus ook geen geld om eten te kopen. Hij is de enige kostwinnaar van de familie en heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

Ken jij iemand die Godwin wil steunen?

Corona relief

Dit jaar kon Joy for Kids extra giften sturen naar alle homes voor ‘corona relief’. Hiermee konden voedselpakketten en andere essentiële benodigdheden aangekocht worden. Bedankt voor jullie steun!

Annual Progress Reports

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld kan het zijn dat jullie geen Annual Progress Reports en/of foto of brief gaan ontvangen dit jaar. Er is nog steeds een lockdown in India en de meeste scholen die hun eerste schooldag op 1 juni hadden, zijn nog niet geopend.

Onze contactpersonen doen hun uiterste best om de families te contacteren via telefoon om zo de Annual Progress Reports te kunnen opstellen, maar niet elk gezin heeft een telefoon of gsm.
 
Als er tegen eind september geen informatie over je Joy-kind(eren) in de bus zit, zal het waarschijnlijk niet meer komen. Bedankt voor jullie begrip.

Jullie steun voor de Joy-kinderen blijft wel absoluut noodzakelijk en wordt zeer goed gebruikt. Voor de kinderen die online lessen volgen, moet vaak een deel van de ‘school fee’ (het schoolgeld) betaald worden. Hiermee worden de leerkrachten die de online lessen geven ook een stukje betaald. Daarnaast wordt jullie bijdrage in tijden als deze gebruikt als hulp voor het kopen van eten en sanitaire voorzieningen (zeep, maskers, ontsmettingsgel etc) voor de vele gezinnen die getroffen worden door de gevolgen van covid-19.

Vele ouders verloren hun werk en kunnen niet (of slechts minimaal) terugvallen op overheidssteun. Sommige kinderen verloren ouder(s) of familieleden. Jullie bijdrage is dus meer dan welkom.

Bedankt allemaal voor jullie blijvende steun!

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief