fbpx
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief juni 2021

Annual Progress Reports

Omwille van de huidige lockdown in India, kan het zijn dat je dit jaar geen Annual Progress Report zal ontvangen. Andere Joy-ouders ontvangen er misschien wel maar dan zonder foto. Normaal worden de foto’s van de kinderen genomen op school of tijdens bijeenkomsten in het center. Door corona zijn de meeste scholen gesloten. De maatschappelijk werkers, zusters of paters mogen geen huisbezoeken doen, waardoor het moeilijk is om een foto te maken van de kinderen.

Onze contactpersonen doen hun uiterste best om de families te contacteren via telefoon om zo de Annual Progress Reports te kunnen opstellen, maar niet elk gezin heeft een telefoon of gsm.
Voor de meeste kinderen zijn er het afgelopen jaar geen examens doorgegaan, dus ook de schoolresultaten zullen we jullie dit jaar niet kunnen toesturen.
 
Als er tegen eind september geen informatie over je Joy-kind(eren) in de bus zit, zal het waarschijnlijk niet meer komen. Bedankt voor jullie begrip.


Jullie steun voor de Joy-kinderen blijft wel absoluut noodzakelijk en wordt zeer goed gebruikt. Voor de kinderen die online lessen volgen, moet vaak een deel van de ‘school fee’ (het schoolgeld) betaald worden. Hiermee worden de leerkrachten die de online lessen geven ook een stukje betaald. Daarnaast wordt jullie bijdrage in tijden als deze gebruikt als hulp voor het kopen van eten en sanitaire voorzieningen (zeep, maskers, ontsmettingsgel etc) voor de vele gezinnen die getroffen worden door de gevolgen van covid-19.

Vele ouders verloren hun werk en kunnen niet (of slechts minimaal) terugvallen op overheidssteun. Sommige kinderen verloren ouder(s) of familieleden. Jullie bijdrage is dus meer dan welkom.

Bedankt allemaal voor jullie blijvende steun!

Wist je dat…

… de bindi, een stip op het voorhoofd, officieel een deel van de hindoeïstische bruiloftsceremonie is? Tegenwoordig is de bindi uitgegroeid tot een mode-artikel voor jong en oud. 

Extra corona

Je kan de familie van je Joy-kind nog steeds steunen door een extra bijdrage te storten op het rekeningnummer BE59 4460 0052 2126 met als mededeling je dossiernummer, de voornaam van je Joy-kind en ‘extra corona’. Bijvoorbeeld: 12345 – Jothika – extra corona. 
De extra’s worden op een aparte lijst gezet en doorgestuurd naar de verantwoordelijke van jouw Joy-kind, zodat het zeker bij zijn/haar familie terecht komt. 

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief