fbpx
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief juni 2022

20 meisjes zoeken een Joy-ouder!

Bij Joy for Kids vinden we het belangrijk dat jongens en meisjes gelijk behandeld worden. Jammer genoeg merken we dat meisjes wereldwijd nog steeds als minderwaardig worden beschouwd. Ze zijn veel vaker niet of laag geschoold en hebben het hierdoor moeilijk om een job te vinden.

Daarom willen wij, samen met jullie, 20 meisjes de kans geven om naar school te gaan, zodat ze later op hun eigen benen kunnen staan. Zo bouwen ze aan een betere toekomst voor zichzelf en voor hun kinderen.

Brief van Joy-kind

Elk jaar schrijven Joy-kinderen een brief naar hun steunouder. Die komen aan op het kantoor van Joy for Kids tussen juni en oktober en worden dan asap naar de Joy-ouders gestuurd samen met het Annual Progress Report. Nog even geduld dus! 😊

Beedie rolling

Veel mama’s van onze Joy-kinderen hebben als job ‘beedie rolling’.
Beedie wat? Een beedie is een soort dunne sigaret die met de hand gerold wordt. Tabaksvlokken worden gerold in een ‘tendu blad’, dit is een blad van een Coromandel-ebbenhout (= een Oost-Indische ebbenhoutboom). Het wordt vastgebonden met een gekleurd touwtje aan het uiteinde.
Beedies worden meestal door vrouwen gerold. Gemiddeld verdienen de vrouwen €1,50 à €2 per dag. 

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief