fbpx
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief mei 2022

Extreme armoede door corona

Door het gevolg van de coronapandemie, de stijgende voedselprijzen en de toenemende ongelijkheid dreigen 263 miljoen mensen in extreme armoede te belanden, bovenop de 600 miljoen mensen die al extreem arm zijn. Dit publiceerde Oxfam in april dit jaar. 263 miljoen mensen, dat is de bevolking van Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koningrijk samen. De in totaal 863 miljoen mensen die in extreme armoede zullen leven, moeten het doen met minder dan €1,74 per dag. Het aantal ondervoede mensen zal stijgen naar 827 miljoen tegen eind dit jaar.

Ook wij merken dat er in India door corona en stijgende voedselprijzen meer extreme armoede is. Onze contactpersonen in India vragen ons om meer aanvragen te mogen doorsturen van kinderen waarvan de familie in extreme armoede terechtgekomen is. Jouw steun is dus nog steeds broodnodig

Wie dat wil kan opnieuw een extraatje storten voor zijn of haar Joy-kind(eren) op het rekeningnummer BE59 4460 0052 2126 met als mededeling je dossiernummer, voornaam van het kind en reden van extra. Bijvoorbeeld: 11111 – Jothika – extra voor familie. 

We zijn jou erg dankbaar voor jouw blijvende steun! 

Dankzij het bedrag dat we vorig jaar konden doorsturen naar al onze homes, kon zuster Anitha en haar team gezinnen in extreme armoede helpen.

Jaarverslagen home 295 en 378

Twee van onze homes stuurden ons een jaarverslag van wat ze allemaal verwezenlijkt hebben in 2021. Samen met al onze andere homes zetten ze zich jaarlijks in voor kansarme gezinnen. Dit dankzij jullie steun!

Lees hier het verslag van home 295.
Lees hier het verslag van home 378. 

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief