fbpx
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief mei 2024

Rijksregisternummer

We ontvingen melding van de Federale Overheidsdienst Financiën betreffende de overdracht van gegevens voor de opmaak van de fiscale attesten. Voor alle giften/bijdragen die wij in het jaar 2024 ontvangen, zullen wij in 2025 het rijksregisternummer van de schenker moeten doorgeven.

De overheid is streng: geen rijksregisternummer = geen fiscaal attest.

Door de schenkingen te koppelen aan een nationaal nummer kan de belastingdienst de identiteit van de schenker vaststellen. Momenteel wordt enkel de naam en het adres meegedeeld. Dat leidt soms tot vergissingen bij het opstellen van de fiscale attesten. Het nationaal nummer zorgt voor één-op-één identificatie, waardoor vergissingen zoals schrijf- en typfouten in de naam of het adres niet meer zorgen voor een foutief fiscaal attest.

Als vanzelfsprekend mogen wij, als vzw, deze informatie niet voor andere doeleinden gebruiken dan het doorgeven aan de F.O.D. Financiën.

Velen gaven hun rijksregisternummer reeds door, waarvoor dank! Wie het nog niet doorgegeven heeft, kan het rijksregisternummer doorgeven via dit formulier: https://www.joyforkids.be/nationaal-nummer/

Jana Vikas

Het project Jana Vikas loopt goed! Veel kinderen volgen ook in de vakantie bijles om hun leerachterstand in te halen en terug mee te kunnen met de leerstof.

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief