– Indialogue Festival –
“Indialogue is a biennial festival for Indian and Indian-inspired arts in Ghent and Leuven.”
Indialogue is een tweejaarlijks festival in Gent en Leuven dat focust op dialoog en uitwisseling met de Indiase kunstwereld. Met dit multidisciplinair 4-daags festival streven de organisatoren Maghenta en India House Leuven naar een prikkelende en innoverende kruisbestuiving tussen hedendaagse en traditionele(re) podiumkunsten. Naast het programmeren van kwalitatief werk, wil het via onuitgegeven samenwerkingen, artistieke mengvormen en bijzondere ontmoetingen een creatieve vrijplaats zijn voor minder dominante kunstuitingen.
Tijdens de avondprogrammatie focust Indialogue op muziek en dans. Daarnaast voorziet het een verdiepende randprogrammatie met lezingen, debatten, workshops en filmvertoningen. Maghenta en India House Leuven organiseren dit evenement samen met verschillende partners uit de culturele, academische en bedrijfssector.
We raden zeker aan hier eens een kijkje te gaan nemen!
Voor meer informatie:
– Sushil wint zilver –
Sushil is één van de Joy-kindjes die onder de hoede staat van Sr. Alice van de Salesian Sisters Society. Onlangs stond hij op het strijdtoneel van een intense bokswedstrijd. Hier bewees hij dat hard werk en toewijding hun vruchten afwerpen. Sushil won de wedstrijd en verdiende een zilveren medaille. Zijn harde werk en uren van training hadden geloond.
We zijn buitengewoon trots op Sushil en kijken uit naar de vele overwinningen die nog op zijn pad zullen komen!
– CODP organiseert kamp –
Het CODP, één van de homes waarmee we samenwerken, is gelegen te Mangalore. In oktober werd er een kamp voor de kinderen georganiseerd op twee plekken: Puttur en Kumbla. Het thema van het kamp was: ‘Kinderrechten en bewustwording rond drugmisbruik’.
Maar liefst 130 kinderen namen deel aan dit kamp. Op de planning stonden o.a. een lezing en informatieve voordracht rond kinderrechten. Er werd ook materiaal voorzien voor het schrijven van de Kerstbrieven aan de Joy-ouders.
Fr. Vincent maakte een video over het kamp. Bekijk hem hieronder:
– Jana Vikas –
Ook Fr. Madan, verantwoordelijke van Jana Vikas, zat niet stil. In oktober bezocht hij enkele centra waar bijlessen worden gegeven. Het doel van zijn bezoek: de kinderen voorzien van het nodige materiaal om goed te kunnen studeren!
– Verschil doorlopende opdracht en domiciliëring –
Stel een doorlopende opdracht in zodat je je bijdrage niet meer vergeet te storten!
Een doorlopende opdracht kan je zelf instellen, bijvoorbeeld via de banking-app op jouw smartphone.
Hoe gaat dit in zijn werk?
Bij een doorlopende opdracht kan je zelf kiezen welk bedrag op welke datum overgeschreven wordt. Zo kan je bijv. aangeven dat je wenst dat de bijdrage voor jouw Joy-kind(eren) 1 keer per jaar automatisch gestort wordt naar onze rekening. Of je kiest ervoor dit maandelijks automatisch te laten storten op een dag naar keuze. Zo hoef je hier zelf niet aan te denken. Alweer een zorg minder!
Bij een doorlopende opdracht kunnen wij niets van jouw rekening halen. Je kan deze ook op elk moment zelf stopzetten. Noteer als mededeling je dossiernummer en voornaam van je Joy-kind. Bijvoorbeeld: 12345 – Jothika.
Bij een domiciliëring kan de tegenpartij wél geld van jouw rekening halen, uiteraard met jouw gegeven toestemming. Wij kozen ervoor om niet te werken met domiciliëring, maar wel met doorlopende opdrachten. Op die manier heb jij zelf de controle over wat er wanneer wordt gestort.