fbpx
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief oktober 2022

Jisna in het India Book of Records!

Een van onze Joy-kinderen, Jisna Saji, staat in het India Book of Records! Jisna behaalde de titel: ‘Fastest teenager to write the Indian pledge in mirrorwriting‘: de snelste tiener die in spiegelschrift de eed van trouw aan de Republiek India schreef.
Ze schreef de eed in spiegelschrift in maar liefst 2 minuten en 17 seconden. 
Proficiat Jisna!

Abhishek zoekt een steunouder!

Abhishek is een gezonde, welgemanierde jongen van 11 jaar. Hij houdt van studeren, dansen, tekenen en voetballen.

Abhishek woont samen met zijn mama, papa en broer in een huis waar geen toilet of stromend water aanwezig is.

Zijn vader is landbouwer en zijn moeder is huisvrouw. Ze leven in armoede omdat er geen irrigatie aanwezig is op de kleine stukjes land die de papa kan bewerken. Ze zijn dus afhankelijk van het weer en de regenval. Als hij door het slechte klimaat niet op het veld kan werken, probeert Abhishek zijn papa ook ander werk te vinden. Maar dit is zonder diploma niet evident. Het gezinsinkomen is dus zowel laag als onstandvastig. Daarom zoeken ze hulp zodat Abhishek toch kan studeren zodat hij een betere job zal hebben.

Ken jij iemand die Abhishek zou willen steunen? 

Carrièredag

Deze maand organiseerde Fr. Vincent een carrièredag voor de Joy-kinderen in vier verschillende centra.

Het doel van deze dag was voornamelijk de kinderen uit te nodigen om na te denken over hun toekomst. Ze werden aangemoedigd om uit te zoeken wat hun dromen zijn en waar hun interesses liggen. Op die manier kunnen ze gericht gaan studeren zodat ze later een goede job kunnen uitoefenen.

Een goede job is niet enkel een job die goed betaalt wordt, maar vooral ook een job die je graag doet en die je interesseert. De kinderen werden aangemoedigd hard te werken voor hun dromen en alle kansen te grijpen die ze kunnen. Want als je iets echt graag wil, en je doet er het nodige werk voor, is alles mogelijk!

De kinderen kregen ook praktische tips mee over wat ze op dit moment in hun leven kunnen doen om de carrière te realiseren die ze voor ogen hebben.

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief