fbpx
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief september 2022

Project in de kijker: Health is wealth

Het centrum kan de medicatie voor hun patiënten niet meer betalen. Daarom hebben ze jouw hulp hard nodig!

Met het project ‘Health is wealth’ (gezondheid is rijkdom) helpen we mensen met een levensbedreigende ziekte zoals HIV, tuberculose, malaria, dengue, chikungunya, … De patiënten komen regelmatig voor opvolging naar het centrum. Daar krijgen ze onder andere hun levensnoodzakelijke medicatie
De patiënten krijgen ook gezonde maaltijden en voedingssupplementen aangeboden en de hele familie of hun verzorger wordt ondersteund door een gezondheidswerker die regelmatig huisbezoeken doet. 

Kinderen van zieke ouders worden ook getroffen door de situatie. Doordat hun ouders ziek zijn en niet kunnen werken, kunnen de schoolkosten niet betaald worden en stoppen de kinderen met school. Door het gebrek aan financiële middelen gebeurt het ook dat de kinderen ondervoed raken. Deze kinderen worden dan ook nauw opgevolgd. Ze krijgen dan ook jaarlijkse gratis een medische check up.

Wil jij Sister Helen en haar patiënten helpen?
Stort dan jouw bijdrage vóór 15 december 2022 op onze giftenrekening
BE07 4460 0013 8166 met als mededeling: Health is wealth
.
Zo staat het zeker voor 1 januari 2023 op onze rekening. 
Giften vanaf €40 per jaar zijn fiscaal aftrekbaar. 

In januari 2023 worden alle bijdragen voor onze projecten, die we ontvangen op onze giftenrekening van juni tot en met december 2022, doorgestuurd naar India. De bedragen voor onze projecten die op onze giftenrekening gestort worden tussen januari en mei 2023 worden in juni 2023 doorgestuurd naar India. 

Update actie 20 meisjes

De teller staat op één! 19 meisjes van de 20 zijn gesteund! Joepie! 
Dank jullie wel! Jullie zijn geweldig! 

Nog één meisje zoekt een steunouder: Angelina. 
Ken jij iemand die Angelina de kans kan geven om naar school te gaan? 

Angelina is een leuke meid van 5 jaar. Ze woont samen met haar mama, papa en zus in een klein huis met 2 ruimtes, een keuken en een gang.

Angelina’s mama is huisvrouw, haar papa is metser en heeft geen vaste job. Door corona heeft hij momenteel geen job, waardoor het heel moeilijk is om zijn gezin te onderhouden en de studiekosten van Angelina te betalen.

De ouders van Angelina gaven geen toestemming om haar foto te publiceren. Wie Angelina steunt, krijgt haar echte foto opgestuurd. 

Meer info over hoe Angelina te steunen.

Achievements

Zuster Anitha van home 37 stuurde ons deze leuke bundel van de studenten die afstudeerden in het jaar 2021 – 2022. Proficiat aan deze jongeren en aan alle studenten van andere homes die ook afstudeerden!

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief