fbpx

Noodfonds

Onze werking legt vooral de nadruk op het creëren van een stabiele omgeving voor kinderen om in op te groeien. Maar helaas kunnen wij hen niet voor alles behoeden en is er soms nood aan dringende hulp. Dit kan gaan van natuurrampen, tot de uitbraak van ziektes, of andere humanitaire rampen. Joy for Kids vzw heeft een noodfonds om via lokale organisaties hulp en verlichting te bieden in zo’n situaties.

Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar.

Voorbeeld van een project

Voorbeeld van een project waar het geld van het noodfonds naar toe kan gaan:
In India hebben ze in 2019 erg veel overstromingen gehad. In 105 laag liggende dorpen in 14 districten in Karnataka, zorgde de extreme moessonregen (soms wel 15 dagen aan een stuk!) ervoor dat vele gezinnen dakloos werden. Deze mensen hadden al niet veel en het weinige die ze nog hadden, werd hun ook afgenomen. Huizen stortten in, dreven weg en de wegen werden onbereikbaar. Huizen nabij de rivieren werden geïsoleerd en ze kwamen zonder elektriciteit te staan.

Vele kinderen verloren hun familieleden in de stromingen. De situatie was schrijnend. Joy for Kids zou de kinderen en hun gezinnen graag helpen die hierdoor getroffen zijn: hulp bij het heropbouwen van hun huizen, overlevingspakketten, medicatie,…

Voor 37 euro kan u een gezin helpen met een overlevingspakket. Hierin zit: een boekentas, schriften, schrijfgerief, een emmer, paraplu, 5kg rijst, olijfolie, suiker, thee, dal (Indisch gerecht), beddengoed, deken, kookpot en borden.

Nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief zal je op de hoogte gebracht worden hoe het noodfonds wordt aangewend. Je kan je hier inschrijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief