fbpx

Health is wealth

“Health is wealth. If the wealth is lost, something is lost. But if the health is lost, everything is lost.” Gezondheid is rijkdom. Als de rijkdom verloren gaat, is er iets verloren. Maar als de gezondheid verloren is, is alles verloren.

Sister Helen uit Mangalore runt niet alleen een home voor kinderen, ze helpt ook mensen met een levensbedreigende ziekte via The Social Welfare Unit en dit al sinds 1992. Het gaat om kinderen en volwassenen die getroffen zijn door ziektes zoals tuberculose, kanker, HIV/aids, malaria, chikungunya, dengue,…

De patiënten komen regelmatig voor opvolging naar het centrum. Daar krijgen ze onder andere hun levensnoodzakelijke medicatie. Deze medicatie kunnen ze momenteel niet meer betalen. Hiervoor zoeken we jouw hulp!

health is wealth health is wealth

Eén van de belangrijkste elementen in het proces naar genezing, is gezond en voldoende eten. Met dit project willen we Sister Helen, naast medicatie, ook helpen om patiënten en hun kinderen gezonde maaltijden en voedingssupplementen aan te bieden. De patiënten komen regelmatig langs in het centrum – The Social Welfare Unit – voor opvolging. De kinderen van de patiënten krijgen ook jaarlijks een gratis medische check up.

health is wealth

Per maand kost het ongeveer 1400 euro om de patiënten te voorzien van rijst, melkpoeder, voedingssupplementen en medische hulp. Dit is een hoog bedrag voor Indische normen en hier wil Joy for Kids graag hulp bieden.

Hieronder een overzicht van hoe deze 1400 euro per maand verdeeld wordt:
– Rijst: 580 euro
– Melkpoeder: 140 euro
– Voedingssupplementen (bv. proteïne poeder): 140 euro
– Medicijnen en ziekenhuiskosten: 290 euro
– Loon gezondheidswerker: 110 euro
– Loon arts: 140 euro

The Social Welfare Unit moedigt patiënten aan om regelmatig naar het ziekenhuis te gaan voor de nodige opvolging en om goed voor zichzelf te zorgen en positief in het leven te staan.

Ook de mensen die voor de patiënten zorgen worden niet vergeten. Zij hebben het vaak moeilijk om de zorg voor hun zieke familielid te dragen en worden daarom bijgestaan door het Social Welfare team.
De gezondheidswerker volgt de patiënten en hun verzorgers nauw op. Ze doet huisbezoeken om te weten hoe de patiënten leven en een totaalbeeld van de gezondheidssituatie en de noden te krijgen. Verder geeft ze ook tips over hoe de patiënten in het dagelijks leven beter kunnen functioneren.

health is wealth

Kinderen van zieke ouders worden ook getroffen door de situatie. Doordat hun ouders ziek zijn en niet kunnen werken, kunnen de schoolkosten niet betaald worden en stoppen de kinderen met school. Door het gebrek aan financiële middelen gebeurt het ook dat de kinderen ondervoed raken. Daar willen we met onze hulp aan dit project verandering in brengen.

Help jij met jouw gift The social welfare Unit om hun werk verder te zetten en uit te breiden?

Steunen kan door op de onderstaande knop te drukken, of door een gift te storten op: BE07 4460 0013 8166 met als mededeling: ‘Health is wealth‘.
Een gift vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar.

Steun dit project

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief