fbpx

Help jij mij lopen?

Help een kind met een beperking op eigen benen staan.

Joy for Kids vzw steunt al meer dan 30 jaar het instituut ‘Home for Aged and Handicapped’ in Maharashtra (Nagpur, India), waar er momenteel 125 kinderen met een fysieke (en soms ook mentale) beperking verblijven. Dikwijls ten gevolge van cerebrale parese (hersenbeschadiging van bij de geboorte).

Iedereen kan er terecht, ongeacht welke religie, ras of kaste. De uitstekende reputatie is tot ver buiten de staat Maharashtra bekend en heeft dan ook een lange wachtlijst. De kinderen en jongeren verblijven er vaak jaren na een operatie of revalidatie. Tussen de behandelingen door volgen ze onderwijs in de daaraan verbonden school of in de nabijgelegen scholen.

Momenteel kunnen ook 50 jongeren tussen 18 en 30 jaar, na het beëindigen van hun behandeling ter plaatste, 2 à 3 jaar een beroepsopleiding volgen. Vb. computer, ambachtelijke lerarenopleiding, handwerk, zeefdrukken,… Het instituut helpt de studenten nadien aan een job (via de overheid, privaat of op zelfstandige basis).

De kinderen en jongeren worden strikt opgevolgd en behandeld door een team van gespecialiseerde dokters, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en psychotherapeuten.

De meeste kinderen kunnen zich, bij opname, slechts kruipend of schuivend over de vloer bewegen. Na verloop van tijd, geeft de therapie spectaculaire resultaten en kunnen ze voor het eerst rechtop zitten of staan en zich zelfstandig bewegen.

Er is een groot tekort aan hulpmiddelen, krukken, rolstoelen, looprekken, prothesen,…
De prijs voor de hulpmiddelen:
235 euro voor een rolstoel
15 euro voor krukken
20 euro voor een looprek

Door dit project te steunen, kunnen de kinderen en jongeren letterlijk en figuurlijk op eigen benen staan.

Wil je graag een kind of jongere met een beperking op lange termijn steunen door Joy-ouder te worden? Dit kan uiteraard ook! Voor meer info hierover kan je contact opnemen met danielle@joyforkids.be.

Je kan dit project steunen vanaf 10 euro. Elke donatie is meer dan welkom! Voor een donatie van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal attest.

Steun dit project

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief