fbpx

Noodfonds

Fonds voor humanitaire rampen

Joy for Kids heeft een noodfonds dat we jaarlijks toekennen aan een lokale organisatie die hulp biedt in moeilijke situaties. Dit kan gaan van natuurrampen, tot de uitbraak van ziektes, of andere humanitaire rampen.

Bij humanitaire rampen is het belangrijk om snel in actie te kunnen komen. Onze werking legt vooral de nadruk op het creëren van een stabiele omgeving voor kinderen om in te groeien. Maar helaas kunnen wij hen niet van alles behoeden en is er soms nood aan dringende hulp.

Voorbeeld van een project waar het geld van het noodfonds naar toe kan gaan:
In India hebben ze het voorbije jaar heel veel overstromingen gehad. In 105 laag liggende dorpen in 14 districten in Karnataka, zorgde de extreme moessonregen (soms wel 15 dagen aan een stuk!) ervoor dat vele gezinnen dakloos werden. Deze mensen hadden al niet veel en het weinige die ze nog hadden, werd hun ook afgenomen. Huizen stortten in, dreven weg en de wegen werden onbereikbaar. Huizen nabij de rivieren werden geïsoleerd en ze kwamen zonder elektriciteit te staan. Vele kinderen verloren hun familieleden in de stromingen. De situatie was schrijnend. Joy for Kids zou de kinderen en hun gezinnen graag helpen die hierdoor getroffen zijn: hulp bij het heropbouwen van hun huizen, overlevingspakketten, medicatie,… Voor 37 euro kan u een gezin helpen met een overlevingspakket. Hierin zit: een boekentas, schriften, schrijfgerief, een emmer, paraplu, 5kg rijst, olijfolie, suiker, thee, dal (Indisch gerecht), beddengoed, deken, kookpot en borden.

Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar.

Steun dit project

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief