fbpx

Strijd tegen kindslavernij

Asha Kiran

Asha Kiran is een organisatie in Noordoost India. Ze redden kinderen uit de kinderarbeid en mensenhandel.

Kinderen, soms niet ouder dan 6 jaar, worden meegelokt naar de grote steden onder het mom geld te kunnen verdienen voor hun familie. Helaas komen de kinderen in erbarmelijke omstandigheden terecht. Ze worden slachtoffer van mensenhandel, kinderarbeid en worden vaak (seksueel) misbruikt. Eenmaal de kinderen gered zijn uit deze verschrikkelijke situaties, hebben ze nog een lange weg te gaan om het trauma te verwerken. En dat is waar Asha Kiran voor zorgt.

In Asha Kiran worden de kinderen zowel mentaal als fysiek begeleid. De kinderen worden in het tehuis opgenomen en er wordt in hun basisbehoeften voorzien. In de therapiesessies rond traumaverwerking leren de kinderen en jongeren hoe om te gaan met hun pijnlijk verleden, hoe ze hun leven terug kunnen oppakken, hoe ze sterker in het leven kunnen staan, welke rechten ze hebben, … zodat ze zelf de architecten van hun toekomst kunnen worden. Therapie is heel erg belangrijk voor deze kinderen.

Naast therapie rond traumaverwerking en persoonlijke ontwikkeling, zorgen ze er ook voor dat de kinderen een goede opleiding kunnen volgen. Er zijn kinderen die bij hen terecht komen die nog niet kunnen lezen of schrijven. Asha Kiran zorgt ervoor dat de kinderen geen analfabeten blijven. Zo krijgen ze betere kansen om hen onafhankelijk te maken in de harde samenleving. Er worden ook naschoolse activiteiten aangeboden, zoals knutselen, muziekles, dansen, karate en computerlessen.

Daarnaast doen ze ook pogingen om de kinderen terug te herenigen met hun familie, die hen vaak niet meer aanvaardt. De ouders werd beloofd dat het kind geld zou sturen van zodra het ging werken. Vaak hebben ouders maanden of jaren niets meer van hun kind gehoord en gaan ze ervan uit dat het kind het geld voor zichzelf heeft gehouden. Het vraagt tijd en geduld om de gebroken familiebanden te herstellen. Soms is het ook moeilijk om de familie van het kind terug te vinden. Jonge kinderen weten niet meer exact waar ze vandaan komen en hebben vaak geen adres. Hierdoor is het bijna een onmogelijke taak om de familie te herenigen. Plots zijn de kinderen wees zonder echt wees te zijn.

Help ons de fantastische werking van Asha Kiran te ondersteunen!
Je gift zal bijdragen tot het welzijn van de kinderen die in hun jong leven al veel hebben meegemaakt.

Steun dit project

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief