fbpx

Ziekenhuis Gumla

Nood aan medisch materiaal

In vele ziekenhuizen in India is er gebrek aan personeel en te veel aan patiënten door een gebrek aan financiële steun van de overheid. Ze moeten roeien met de riemen die ze hebben. Het Ursuline Health Centre wil ervoor zorgen dat de patiënten niet op de gang moeten liggen, hun materiaal (zoals verbanden) zelf moeten kopen ze en zeker behandeld kunnen worden.

Het kleine ziekenhuis uit Gumla (Ursuline Health Centre), opgericht in 1965 door Belgische missionarissen, heeft al vele levens gered. Ze behandelen mensen met o.a. ernstige brandwonden, botfracturen, malaria, tyfus, te hoge bloeddruk, darmproblemen, huidaandoeningen, suikerziektes en arbeidsongevallen. Momenteel kunnen er in het kleine ziekenhuis 5 tot 10 patiënten worden opgenomen en per dag 35 ambulante patiënten behandeld worden. De materniteit bestaat uit zes bedden.

Het ziekenhuis heeft een goede naam in Gumla. Iedereen is er welkom! Ze behandelen iedereen zonder enige vorm van discriminatie. Arm, rijk, moslim, christenen, hindoe, het speelt geen rol. Om nog meer patiënten te kunnen behandelen en zo meer levens te kunnen redden werd het ziekenhuis uitgebreid. Er werd een uitbreiding gedaan naar 15 kamers (met twee bedden), een opslagruimte, een wachtkamer en een onderzoekskamer voor de dokter.

De 2 verpleegkundigen, fysiotherapeute, 2 artsen en 3 zusters van de Ursulinen doen er alles aan om hun patiënten zo goed mogelijk te behandelen, maar er is nood aan nieuw materiaal. Veel nieuw materiaal… Hiervoor hebben ze jouw hulp hard nodig!

Je gift zal gebruikt worden voor het aanschaffen van materiaal zoals een bloed circulatie machine, nieuwe ziekenhuisbedden, zenuwstimulatie machine, schouderwiel,…

Daarnaast hebben ze een gemotiveerde psychotherapeute die mee haar schouders onder het project wil zetten. Er is veel vraag naar psychotherapie, maar door gebrek aan financiële middelen kunnen ze dit niet aanbieden.

Wil je iets organiseren met je familie, vrienden of collega’s om geld in te zamelen voor het ziekenhuis? Dit kan uiteraard! Neem eens een kijkje op deze pagina.

Steun dit project

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief