fbpx
Terug naar het overzicht

Verslag corona van Zuster Nirmala

We ontvingen van Zuster Nirmala een verslag over de Corona situatie in India. Zuster Nirmala is overste van de Zusters Ursulinen waarvan wij kinderen ondersteunen uit de provincies Ambikapur, Gumla, Tezpur en Ranchi. De Zuster schrijft het volgende:

Beste allen,

Jullie zullen blij zijn om te horen dat tot nu toe onze kinderen, hun families en onze Zusters het goed stellen. Tot nu toe zijn er weinig besmettingen met het Corona virus bij ons. In de steden zijn er veel meer besmettingen en mensen mogen niet meer in of uit de stad. Als mensen uit de stad in een dorp aankomen, moeten ze in quarantaine gaan. Onze kinderen zijn veelal van het platteland en ze zijn veilig in hun huizen.

Vanaf het moment dat de overheid de ‘lockdown’ uitgeroepen heeft, zijn de kinderen thuis bij hun ouders. Sommigen zijn blij om dicht bij de familie en broers en zussen te zijn. In andere gezinnen is de situatie moeilijk en is er huishoudelijk geweld. Onze Zusters maken zich veel zorgen over deze kinderen maar mogen niet op bezoek gaan bij de gezinnen.

De verantwoordelijke Zusters van de verschillende provincies geven hetzelfde nieuws: ze laten weten dat deze pandemie de scholing van de kinderen beïnvloedt. Er zijn wel online lessen maar vele kinderen hebben geen computer of smartphone en dus geen toegang tot enige vorm van scholing. Vaak is er ook geen internet verbinding in het dorp. De leerkrachten moeten online lessen geven en ze krijgen gelukkig nog steeds een maandsalaris. Sommige kinderen doen aan zelfstudie maar dat is moeilijk omdat hun vaak ongeletterde ouders hun niet kunnen helpen. In sommige provincies werd reeds beslist om alle kinderen te laten overgaan naar het volgende schooljaar.

De Zusters Ursulinen doen aan voedselbedeling voor de kinderen en hun families. In Ambikapur waren de regels zo strikt dat het jammer genoeg niet mogelijk was om de dorpen te bereiken. In Gumla hebben 19 kinderen extra hulp gekregen naast de kinderen die al in het sponsorprogramma zitten. In Tezpur zijn 13 extra families geholpen na de zware overstromingen in de regio. Het is regenseizoen in India. De landbouw hangt af van de moesson regens en dit jaar zijn er in Tezpur overstromingen.

In de meeste gebieden waar wij aan sponsoring doen, zijn de boeren momenteel bezig op de rijstvelden. De kinderen helpen hun ouders op het veld en in het huishouden. Dat geeft hen de kans om iets te leren over landbouw en management. Dat is eens wat anders dan het normale schoolleven en zal zeker ook leerzaam zijn.

De huidige situatie heeft getoond dat de dorpelingen solidair zijn met elkaar. Het planten van de rijst is arbeidsintensief en er worden normaal seizoenarbeiders voor ingeschakeld. Dit is door Corona niet toegestaan en de dorpelingen werken gratis op elkaars veld om het werk gedaan te krijgen.

Dankzij organisatie als die van jullie (Joy for Kids) en overheidsinstanties, hebben vele mensen, onder wie de sponsorkinderen, pakketten gekregen met droogvoeding en andere benodigdheden.

In Ambikapur en Ranchi is er nog steeds een strenge lockdown. Er heerst angst en onzekerheid. 

Van harte bedankt voor jullie liefde en zorg voor deze arme kinderen en hun families. Veel zegen en vele groeten,

Zuster Nirmala Kujur

Terug naar het overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief