fbpx

Wat kan je verwachten als steunouder?

Welkom bij onze Joy-familie! We zijn ontzettend dankbaar voor je steun en willen je ervaring zo goed mogelijk maken. Daarom hebben we hier een overzicht gemaakt van alle informatie omtrent de steun voor je Joy-kind.

De eerste brief

Op de website kon je de naam en achtergrondinformatie over je Joy-kind lezen. Een foto van je Joy-kind en een familiefoto zullen wij je zo snel mogelijk per post bezorgen. Daarnaast zal je ook nog een profiel met achtergrondinformatie over de situatie van je kind(je) en zijn/haar familie ontvangen.

Betaling

Bij de eerste brief zal ook een overschrijvingsformulier zitten. Je kan ook alle informatie omtrent de betaling hieronder vinden.
Opgelet: Het fiscaal attest wordt opgemaakt op naam van de rekeninghouder waarvan we het geld ontvangen.

De storting mag gebeuren op volgend rekeningnummer:
Joy for Kids
Tortelduifstraat 73, 9000 Gent
IBAN: BE59 4460 0052 2126
BIC: KREDBEBB

Als mededeling schrijf je het dossiernummer dat je ontving in onze brief en de voornaam van je Joy-kind.
Bijvoorbeeld: 1111 – Nayanthara

De jaarlijkse bijdrage is minimaal 180 euro. Je kan ervoor kiezen om dit in een keer te betalen of te spreiden over kwartalen of maanden. Wij raden aan om een doorlopende opdracht in te stellen bij je bank.

Jaarlijkse brieven

Tweemaal per jaar zal je post ontvangen van je Joy-kind.

Meestal tussen juni en augustus ontvangen wij het “Annual Progress Report” van je kind. Hierin zitten de schoolresultaten, een recente foto en een brief of tekening. Er zit ook informatie bij over de huidige situatie van het kind en uitleg over hoe het met het kind gaat. Wij versturen deze jaarlijkse update met de post naar jou zodra we het ontvangen.

Rond nieuwjaar ontvang je ook nog een brief, tekening en/of kerstkaartje die rechtstreeks vanuit India naar jou zal worden gestuurd.

Alle steunouders ontvangen ook ons tijdschrift en kunnen zich hier inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrieven.

Home van je Joy-kind

Alle kinderen zijn verbonden aan een centrum, school of tehuis, maar dit wil niet zeggen dat alle kinderen ook echt in een home (tehuis) verblijven. We heten al onze centrums, tehuizen of instituten ‘homes’. Op alle documenten, zoals het profiel en het Annual Progress Report staat het home(nummer) vermeld.

In de ‘homes’ zijn er soms bijeenkomsten en groepsactiviteiten voor de kinderen. Ze schrijven er vaak ook hun kerstbrieven en de brief (of tekening) die bij het Annual Progress Report zit.

Contact met je Joy-kind

Wie met zijn Joy-kind wenst te corresponderen (dit is vrijblijvend), kan dit doen via de contactpersoon van het home. De naam en (e-mail)adres ontvang je van ons bij de toewijzing van je kind. Alle correspondentie met je kind verloopt via deze weg. Dit is om zowel de privacy van het kind als die van jou te beschermen. Stuur daarom geen correspondentie rechtstreeks naar het kind of naar de school van het kind.

De communicatie met je Joy-kind verloopt in het Engels. Je hoeft als steunouder geen Engels te kunnen om een kind te ondersteunen. Wij zijn steeds bereid om je te helpen bij de briefwisseling. Stuur je brief in het Nederlands naar ons en wij doen de vertaling voor jou. Kan je wel zelf schrijven? Gebruik dan steeds eenvoudig en makkelijk te begrijpen Engels.

Hier vind je tips en lees je meer over de impact van het schrijven van een brief naar je Joy-kind.

Hoe lang ondersteun ik een Joy-kind?

Je bepaalt als steunouder zelf hoe lang je je Joy-kind wenst te ondersteunen.
Het doel van Joy for Kids is om kinderen te ondersteunen tot wanneer ze op hun eigen benen kunnen staan en een mooie toekomst tegemoet gaan. Concreet wil dit zeggen dat de steun loopt tot het kind zijn/haar studies heeft beëindigd. Je ontvangt dan een “exit report” waarbij je een verslag krijgt hoe je kind het stelt en wat zijn of haar toekomstplannen zijn. Vrijblijvend stellen wij dan ook de vraag of je eventueel een nieuw Joy-kind wil ondersteunen.

Wens je de ondersteuning eerder te beëindigen, gelieve ons dan te verwittigen. Wij proberen dan voor het kind een nieuwe steunouder te vinden.

Bezoek India

Om de twee jaar gaat het Joy-team naar India om de homes en de kinderen te bezoeken. We gaan na of de homes correct handelen en of het geld goed terechtkomt bij de gezinnen. Het verslag hiervan kan je vinden op onze website.

Wil je graag zelf op bezoek gaan naar India, dan kan dit. Hiervoor neem je best eerst contact met ons op.

Wat gebeurt er met het geld?

Dankzij jouw steun kan je Joy-kind naar school gaan. De schoolkosten en benodigdheden zoals inschrijvingsgeld, een boekentas, schoolboeken, schriften, schrijfgerief, … worden betaald met de bijdrage. Ook medische kosten (indien nodig) en gezonde maaltijden op school worden voorzien.
De som van minimaal 180 euro per jaar kan in één keer gestort worden, per trimester of zoals je zelf verkiest. Het eenvoudigste is een doorlopende opdracht in te stellen die je jaarlijks/maandelijks laat terugkeren.

2 maal per jaar: vóór het begin van het nieuw schooljaar in India (april) en vóór de eindejaarsperiode (oktober), sturen wij de ontvangen gelden door naar de respectievelijke instituten in India samen met de lijsten van de steunouders met daarop de individuele bedragen per kind. Hou er dus rekening mee dat het door jou gestorte bedrag niet altijd onmiddellijk naar je kind vertrekt.

De bijdragen ontvangen tussen:
– 1 oktober en 28/29 februari vertrekken in april naar India
– 1 maart en 30 september vertrekken in oktober naar India

Elk jaar in december kijken wij de betalingen na. Wie in het voorbije jaar de bijdrage zou vergeten zijn, sturen we een geheugensteuntje om dit vóór 31 december nog in orde te brengen.

Voor elk jaarlijks totaal vanaf €40 krijg je van ons een bewijs dat die som aftrekbaar is van je belastbaar inkomen van het lopende jaar. Dit fiscaal attest wordt automatisch naar je toegestuurd via mail in februari/maart van het volgend jaar.

Extra’s

Vraagt je Joy-kind naar een extra bijdrage of extra hulp, contacteer ons dan.
Wij laten de vraag door de contactpersoon in India onderzoeken. Je bent uiteraard vrij om hier al dan niet op in te gaan.

Wil je toch een extra bijdrage storten voor je Joy-kind (vb. voor de verjaardag, kerst of goede schoolresultaten), dan kan je dit doen via hetzelfde rekeningnummer met vermelding van je dossiernummer en ‘extra + voornaam van het kind’.
Bijvoorbeeld: 1111 – Nayanthara – extra.
Wij zorgen dan dat de extra bijdrage goed terechtkomt en goed gebruikt wordt.

Kosten Joy for Kids

Om onze werking t.v.v. India te verzekeren houden wij 20% van de gestorte bedragen af als werkings- en administratiekosten. Door dit ‘solidariteitssysteem’ kunnen wij op professionele manier onze doelstelling nastreven en zoveel mogelijk kinderen helpen bouwen aan een mooie toekomst.

Indien je vragen of opmerkingen hebt, zijn wij steeds ter beschikking:
info@joyforkids.be.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief